مجله سلامتی

نکات ضروری مصرف مکمل کراتین برای بانوان

مکمل کراتین برای بانوان

امروزه استفاده از مکمل کراتین توسط ورزشکاران بسیار مورد توجه قرار گرفته و به نظر می‌رسد که حتی ورزشکاران زن نیز به آن توجه وافری دارند. در این میان اثرات و ملزومات مصرف آن برای زنان مورد سوال قرار دارد. هرچند کراتین به عنوان یک مکمل موثر برای افزایش قدرت عضلانی و بهبود عملکرد ورزشی معروف است، اما استفاده از آن برای زنان نیازمند دقت و اطلاعات بیشتری است. آیا این مکمل می‌تواند به افزایش قدرت و استقامت زنان کمک کند؟ و آیا مشکلاتی نظیر افزایش وزن یا نواقص هورمونی برای آنان بوجود نمی‌آید؟ در این مقاله، مزایا و معایب اصلی مصرف مکمل کراتین برای بانوان را بررسی می‌کنیم تا پیش از مصرف، اطلاعات شما درباره این محصول کامل باشد. با داروخانه ایرانیان همراه باشید.

نگاهی جامع به مکمل کراتین

کراتین چیست؟ در واقع کراتین یک ماده طبیعی در بدن است که منبع اصلی انرژی برای آن محسوب می‌شود. اهمیت آن زمانی بیشتر می‌شود که نیاز ماهیچه‌های اسکلتی به انرژی را بررسی می‌کنیم. به نوعی می‌توان گفت بیش از سایر نقاط بدن، کراتین برای این ماهیچه‌ها اهمیت دارد. تا جایی که بدن حدود 95 درصد از کراتین را به ماهیچه‌های اسکلتی اختصاص داده.

به شکل طبیعی، نیمی از کراتین توسط کبد، کلیه‌ها و پانکراس تولید می‌شود و نیمی دیگر از طریق مواد غذایی از جمله گوشت قرمز، غذاهای دریایی و شیر حیوانات به بدن می‌رسد. همین میزان برای افراد غیر ورزشکار کافی است. اما این میزان از کراتین جوابگوی نیاز ورزشکاران و بدنسازان نیست به همین دلیل تولید مکمل کراتین به کمک آنها آمده است.

اما مسئله اصلی حول اهمیت مکمل کراتین برای بانوان می‌گردد. آیا تفاوتی بین نیاز بدنی آنها با آقایان است؟ آیا آسیب‌های آن بیش از فوایدش به نظر می‌رسد؟ در ادامه به بررسی این موضوعات خواهیم پرداخت.

کاربرد و فواید کراتین در بدنسازی بانوان

بهترین مکمل کراتین برای بانوان

تفاوت زیادی بین فواید مکمل کراتین برای بانوان و آقایان نیست اما به شکل اجمالی می‌توان فواید مکمل کراتین برای بانوان را اینگونه بیان کرد:

  • عملکرد ورزشی آنها را بهبود می‌بخشد.
  • به بهبودی ماهیچه‌ها پس از ورزش شدید کمک می‌کند.
  • توده عضلانی را افزایش می‌دهد.
  • از آسیب های شدید عضلانی جلوگیری می‌کند یا شدت آسیب های عضلانی را کاهش می‌دهد.
  • به ورزشکاران زن کمک می‌کند تا فعالیت شدیدتری را تحمل کنند.
  • در صورت مصرف مناسب و کافی آب همراه با مکمل، کم آبی بدن و گرفتگی عضلات در بانوان را کاهش می‌دهد.
  • سفتی عضلانی، از جمله کشیدگی عضلات را به حداقل می‌رساند.

نکته:

از آنجایی که میزان زیادی از کراتین توسط منایع حیوانی تامین می‌شود، افراد گیاهخوار عمدتا با کم بود کراتین مواجه هستند و همین موضوع باعث می‌شود که در افزایش حجم عضلات حتی با تمرین‌های سخت نیز موفق نباشند. اگر شما یک بانوی بدنساز و گیاهخوار هستید امکان دارد با مصرف کراتین و جبران کم بود آن، افزایش عضلانی قابل توجهی داشته باشید.

بهترین کراتین های موثر برای بانوان کدام است ؟!

عوامل زیادی باعث افزایش جنبه‌های مثبت مکمل کراتین برای بانوان می‌شود از جمله نوع کراتین، برند مورد استفاده و خلوص و کیفیت کراتین خریداری شده. با توجه به همه این عوامل سعی کردیم تا بهترین مکمل کراتین‌ برای خانم‌ ها را شناسایی کنیم:

  • کراتین ترک نوتریشن گلد کر لاین
  • کراتین مونوهیدرات ویثر
  • کراتین مونوهیدرات کیو ان تی
  • کراتین 100 درصد دکتر سان

خبر خوب این است که همه این کراتین‌ها در سایت داروخانه ایرانیان موجود است و فقط با یک اشاره می‌توانید هر کدام را خریداری کنید.

هشدارهای ضروری مصرف مکمل کراتین در دوره بارداری

بهترین مکمل کراتین برای خانم ها

طبق مطالعات اخیر، جنین هم مانند تمام انسان‌ها، نیاز به کراتین قابل توجهی برای رشد دارد. پس مصرف غذاهایی که حاوی این ماده باشند در زنان باردار بسیار حائز اهمیت است. اما سوال اصلی اینجاست که مصرف مکمل کراتین برای بانوان باردار نیز بی خطر است؟ “نمی‌دانیم” بهترین جواب در برابر این سوال است. هنوز تحقیقات کافی برای اثبات آسیب یا عدم آسیب این مکمل برای خانم‌های باردار انجام نشده ولی طبق قاعده همیشگی عقل و خرد انسانی که همواره به احتیات توصیه می‌کند، بهتر است بانوان باردار به هشدارهای زیر توجه شایانی داشته باشند:

  1. اولویت با تغذیه طبیعی است
  2. با پزشک خود مشورت کنید
  3. احتیاط در برابر مکمل‌ها را جدی بگیرید
  4. توجه به دوز مصرفی فراموش نشود
  5. از عوارض احتمالی آن آگاهی پیدا کنید

دوز مناسب مصرف مکمل کراتین برای خانم ها

مصرف مکمل کراتین برای بانوان مشابه آقایان است.

  • فاز بارگیری: 20 تا 25 گرم به مدت 5 تا 7 روز
  • فاز نگهداری: 3-5 گرم

اما ممکن است این میزان برای همه و همیشه جواب ندهد و عوامل مختلفی در بالا و پایین رفتن دوز مصرفی دخیل باشند از جمله:

تفاوت‌های فردی: افراد از لحاظ بیولوژیکی، فیزیکی و همچنین میزان هورمون‌ها با یکدیگر متفاوت هستند. در نتیجه ممکن است عده‌ای به میزان بیشتری از مکمل نیاز داشته باشند و بعضی کمتر.

کیفیت محصول: برندهای مختلف از درصد خلوص متفاوتی برخوردارند. توجه کنید که میانگین 3 تا 5 گرم مختص پودرهای با کیفیت است و اگر از نوع دیگری استفاده می‌کنید میزان دوز مصرفی آن را با یک متخصص بررسی کنید.

عوارض و تداخلات دارویی مکمل کراتین برای بانوان چیست؟!

عوارض مکمل کراتین برای بانوان

کراتین احتمالاً برای اکثر افراد یه خصوص خانم‌ها بی خطر است. طبق گزارشات دوزهای 25 گرمی تا 14 روز بدون خطر استفاده شده است. دوزهای کمتر ( 4-5 گرم در روز) تا 18 ماه نیز به طور ایمن استفاده شده است. دوزهای تا 10 گرم در روز تا 5 سال به طور ایمن استفاده شده است. اما از عوارض مکمل کراتین برای بانوان که توسط افراد گزارش شده معمولا به کم آبی بدن ، ناراحتی معده و گرفتگی عضلات می‌توان اشاره کرد.

تداخلات دارویی کراتین

  • داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی: مصرف پودر کراتین با داروهایی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن باعث آسیب به کلیه‌ها می‌شود.
  • داروهای کاهنده قند خون: کراتین سطح قند خون را تحت تأثیر قرار می‌دهد. مصرف آن همراه با داروهای دیابتی نیاز به تنظیم دوز دارو دارد.
  • داروهای مدر (دیورتیک): این داروها باعث دفع آب از بدن می‌شوند و مصرف همزمان با کراتین ممکن است منجر به کم‌آبی بدن شود.
  • داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی: افرادی که داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی مصرف می‌کنند، باید قبل از مصرف کراتین با پزشک خود مشورت کنند.

عوارض جانبی مصرف کراتین در بانوان

  • مشکلات گوارشی: شایع‌ترین عارضه مصرف مکمل کراتین برای بانوان مشکلات گوارشی است که مهمترین آنها نفخ، دل درد، اسهال و حالت تهوع است. برای جلوگیری از آن هم کافی است که در روزهای ابتدایی مصرف، آب زیادی بنوشید.
  • افزایش وزن: برخی با مصرف کراتین افزایش وزن را در مدت کوتاهی تجربه می‌کنند. البته این افزایش به علت زیاد شدن حجم آب در بافت عضلانی است و نه افزایش چربی در بدن.
  • گرفتگی عضلات: در برخی موارد، مصرف کراتین می‌تواند باعث گرفتگی عضلات شود.
  • آسیب به کلیه‌ها و کبد: مصرف طولانی‌مدت و دوز بالای کراتین در افرادی که مشکلات کلیوی یا کبدی دارند، ممکن است به این ارگان‌ها آسیب برساند.
  • تغییرات هورمونی: برخی مطالعات نشان می‌دهند که مصرف کراتین ممکن است بر سطح هورمون‌های زنانه تأثیر بگذارد، اما این موضوع نیاز به تحقیقات بیشتری دارد.

هشدار:

مصرف کافئین و کراتین با هم ممکن است علائم بیماری پارکینسون را بدتر کند. اگر بیماری پارکینسون دارید و کراتین مصرف می کنید، با احتیاط از کافئین استفاده کنید.

نتیجه

مکمل کراتین برای بانوان در بهبود عملکرد ورزشی و افزایش قدرت عضلانی آنان مورد اهمیت است. در هر صورت نیاز است که مشکلات گوارشی، افزایش وزن به علت انباشت آب، و خطرات ممکن برای کبد و کلیه نیز در نظر گرفته شوند. توجه به راه حل‌هایی برای پیشگیری از این نوع مشکلات و استفاده صحیح داروها، راهنمایی از یک پزشک و رعایت دوز مصرفی مناسب الزامی است. با انتخاب محصولات با کیفیت و در نظر گرفتن تداخلات دارویی، زنان می‌توانند از خواص کراتین بهره‌مند شوند. داروخانه ایرانیان با ارائه بهترین مکمل کراتین برای بانوان شما را برای خریدی راحت و به صرف راهنمایی می‌کند.

امتیاز دهید post

درباره پژمان جاهدان

پژمان جاهدان متولد 20 دی 1373 می باشد که دارای تحصیلات دانشگاهی با مدرک لیسانس تربیت بدنی است. وی با 20 سال سابقه درخشان در زمینه ورزش حرفه ای فعالیت دارد. آقای جاهدان از سال 96 فعالیت خود را در فروش مکمل شروع کرده و تخصص او در حوزه مکمل های ورزشی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *