قرص گلوکزامین به انتخابی محبوب برای افرادی تبدیل شده است که به دنبال حفظ سلامت مفاصل خود هستند. تصور میشود که گلوکزامین به عنوان مادهی سازندهی غضروف، نقشی موثری در محافظت از استخوانهای درون مفصل ایفا میکند. بهترین زمان مصرف قرص گلوکزامین نیز به عوامل مختلفی بستگی دارد و باید با مشورت پزشک مصرف شود. گلوکزامین مزایای بالقوهی دیگری را دارا است و برای حداکثر اثربخشی به مصرف در زمانی بهینه نیاز دارد.
فهرست مطالب
Toggleتاثیر مستقیم گلوکزامین بر بدن
بدن از گلوکزامین برای ساخت و ترمیم غضروف استفاده میکند. غضروف یک بافت همبند انعطاف پذیر، سخت و لاستیکی است که از استخوانهای مفاصل محافظت میکند و مانع از ساییدگی آنها به یکدیگر میشود. با افزایش سن، غضروفها انعطافپذیری خود را از دست میدهند و شروع به تجزیه میکنند. این امر میتواند منجر به درد، التهاب و آسیب بافتی شود. شواهد نشان میدهند که گلوکزامین ممکن است این روند را کند کرده و برای سلامت غضروف مفید باشد. گلوکزامین به طور طبیعی در بدن وجود دارد، اما با افزایش سن، سطح آن کاهش می یابد.
کاربرد گلوکزامین
معمولا مکملهای گلوکزامین برای کاربردهای مختلفی استفاده میشوند؛ از جمله:
- آرتروز زانو
گلوکزامین سولفات به عنوان ترکیبی مؤثر برای کاهش دردها و بهبود وضعیت مفاصل مرتبط با آرتروز زانو توصیه میشود. اثرات مثبت طولانیمدت مصرف این ترکیب شامل به تعویق انداختن روند تخریب غضروف مفصلی میشود، به طوری که در برخی از بیماران، نیاز به عمل جراحی تعویض مفصل زانو کاهش یافته است.
- کاهش درد
گلوکزامین سولفات میتواند در افراد دیگر نیز مانند یک مسکن (مانند استامینوفن یا ایبوپروفن) عمل کرده و باعث کاهش درد شود.
- استفاده در بیماران ام اس
در بیماران مبتلا به ام اس، مصرف گلوکزامین سولفات طی مدت زمانی به عنوان یک مکمل میتواند به کاهش عود بیماری کمک کند و علائم آن را کنترل نماید.
- افزایش مایع میان مفصلی
مصرف گلوکزامین میتواند منجر به افزایش سطح تولید هیالورونیک در مایع مفصلی شود که از خشکی و درد مفاصل جلوگیری میکند، این اثر باعث پیشگیری و درمان سائیدگی مفاصل میشود.
- کاهش خطر سرطان ریه
مصرف گلوکزامین میتواند به کاهش خطر سرطان ریه کمک کند، این تأثیر به دلیل خواص ضد التهابی آن است که میتواند ژنهای التهابزا را کاهش داده و تکثیر سلولی را مهار کند.
- گلوکوم
گلوکزامین سولفات میتواند در کاهش فشار داخل چشم و بهبود وضعیت گلوکوم تاثیر بگذارد. یعنی این مکمل میتواند به بهبود عملکرد و سلامت چشمها کمک کند.
- درد فک
گلوکزامین میتواند در بهبود وضعیت مفاصل فک و کاهش درد مرتبط با آنها تأثیر داشته باشد.
- کمر درد
گلوکزامین میتواند در بهبود وضعیت مفاصل کمر و کاهش درد مرتبط با آنها مؤثر باشد و تأثیر بگذارد.
- سیستیت بینابینی (بیماری مثانه)
استفاده از گلوکزامین امکان دارد در بهبود وضعیت مثانه و کاهش علائم سیستیت بینابینی موثر باشد.
- HIV
استفاده از گلوکزامین در مدیریت علائم مرتبط با ویروس HIV کمک میکند.
- بیماری قلبی
گلوکزامین سولفات ممکن است به عنوان یک مکمل مفید در بهبود سلامتی قلب و عروق و کاهش ریسک بیماریهای قلبی تأثیر داشته باشد.
با این حال شواهد علمی کافی برای موثر بودن این دارو در درمان یا پیشگیری از هریک از این مشکلات به صورت قطعی وجود ندارد.
قرص گلوکزامین از چه ترکیباتی تشکیل شده؟
ترکیبات تشکیل دهندهی گلوکزامین شامل موارد زیر میشوند:
-ویتامین C (به عنوان اسید اسکوربیک) 60 میلی گرم 100 درصد
-منگنز 2 میلی گرم 100 درصد، سدیم 110 میلی گرم 5 درصد
-گلوکزامین HCl 1500 میلی گرم (1.5 گرم)
-کندرویتین سولفات 1200 میلی گرم (1.2 گرم)
-بور (به عنوان Tetragm سدیم)
-سلولز (منشا گیاهی)
چه موقع قرص گلوکزامین بخوریم؟
مصرف قرص گلوکزامین باید با توجه به دستورات پزشک یا داروساز و همچنین دستورالعملهای روی بستهبندی محصول صورت گیرد. اما در کل میتوانید گلوکزامین را در هر زمانی که برای شما مناسب است مصرف کنید. با این حال برخی افراد ممکن است هنگام مصرف خوراکی آن عوارض جانبی را تجربه کنند، بنابراین به منظور کاهش این عوارض، بهتر است قرص گلوکزامین در حین یا بعد از وعدههای غذایی مصرف شود.
برای اثربخشی حداکثری گلوکزامین و جلوگیری از عوارض جانبی، مهم است که دستورالعملهای موجود بر روی بستهبندی محصول یا توصیههای پزشک را رعایت کنید. همچنین، مصرف بیش از حد گلوکزامین میتواند خطر مسمومیت را افزایش دهد، پس نباید از مقدار توصیه شده بیشتر مصرف کنید.
در ضمن، استفاده همزمان از محصولات مختلف حاوی گلوکزامین باید با نظر پزشک انجام شود، زیرا مصرف همزمان محصولات مختلف میتواند خطر مسمومیت را افزایش دهد یا باعث تداخل در درمان شود.
به طور کلی برای استفاده بهینه از قرص گلوکزامین و جلوگیری از عوارض جانبی، مهم است که به دستورات پزشک خود توجه کرده و در صورت بروز هرگونه عارضه یا سوال، با او مشورت داشته باشید.
دوز مصرفی گلوکزامین
گلوکزامین سولفات معمولاً به صورت دوز 500 میلی گرمی سه بار در روز تجویز میشود. طریقه مصرف قرص گلوکزامین به صورت خوراکی با یک لیوان آب است. دستورالعمل روی برچسب بسته بندی را دنبال کرده یا طبق دستور پزشک خود دارو را مصرف کنید. بهترین زمان مصرف قرص گلوکزامین را بدانید و آنرا رعایت کنید.
از آن جایی که فواید گلوکزامین وابسته به دوز است، طریقه مصرف گلوکزامین در بدنسازی به صورت دوزهای 2000 تا 3000 میلی گرم و تقسیم شده در روز است.
در مورد استفاده از این مکمل برای کودکان با پزشک مشورت کنید. در صورتی که بیش از حد از این دارو مصرف کردهاید، فوراً به اورژانس مراجعه کنید.
بهترین مارک قرص گلوکزامین عبارت است از:
-FlexAgain
-Joint Buddy
-Vimerson Health Vegan Glucosamine Chondroitin MSM & Burdock Root
-Solgar Glucosamine, Hyaluronic Acid, Chondroitin, MSM
-Kirkland Signature Glucosamine Sulfate & Chondroitin Sulfate
-Puritan’s Pride Triple Strength Glucosamine Chondroitin With Vitamin D
-Physio Flex Pro
-Nuzena Joint Support +
-Vitapost ProJoint Plus
-Animal Flex
قرص گلوکزامین چه عوارضی دارد؟
مکمل های گلوکزامین برای اکثر افراد بیخطر هستند. با این حال ممکن است برخی از عوارض جانبی زیر را تجربه کنید
- سوء هاضمه
برخی افراد ممکن است پس از مصرف گلوکزامین با سوء هاضمه مواجه شوند که باعث احساس ناراحتی در معده و دل دردی میشود.
- یبوست یا اسهال
از عوارض قرص گلوکزامین در بهترین زمان مصرف قرص گلوکزامین میتوان به یبوست یا اسهال اشاره کرد.
- سر درد
برخی از افراد امکان دارند پس از مصرف گلوکزامین با سردرد مواجه شوند.
- بثورات
در برخی موارد نادر، مصرف گلوکزامین ممکن است باعث بروز بثورات روی پوست شود.
مؤسسه ملی بهداشت (NIH) تأیید میکند که مصرف مکملهای خوراکی گلوکزامین وقتی به درستی توسط بزرگسالان مصرف شود، بیخطر است، اما برخی از افراد ممکن است عوارض جانبی خفیفی مانند خواب آلودگی، واکنشهای پوستی و سردرد را تجربه کنند.
آیا گلوکوزامین چاق میکند؟
اگر برایتان سوال پیش آمده است که آیا گلوکوزامین چاق کننده است، باید گفت که اگر از گلوکزامین به عنوان مکمل استفاده میکنید، بهتر است بدانید که میتواند باعث افزایش وزن شود؛ اما مصرف آن به تنهایی نمیتواند موجب این اتفاق شود.
در حین مصرف گلوکزامین، تغییرات قابل توجه در وزن شما میتواند بر اساس عادات غذایی و رژیم غذایی شما باشد. میزان چربی و کربوهیدراتهای ناسالمی که روزانه مصرف میکنید، درکنار گلوکزامین میتواند وزن شما را افزایش دهد.
رژیم غذایی روزانهی شما یکی از برجستهترین عوامل افزایش و کاهش وزن است. به همین دلیل برای مصرف هر مکملی، مانند گلوکزامین، رژیم غذایی شما باید متعادل باشد و مصرف مواد غذایی ناسالم را محدود کند. توجه داشته باشید که یکی از عوارض جانبی مصرف این مکمل میتواند افزایش وزن باشد اما گلوکزامین در عین حال با افزایش متابولیسم به کاهش وزن نیز کمک میکند.
گلوکزامین چه فوایدی دارد؟
گلوکزامین یکی از محبوبترین مکملهای غذایی برای بزرگسالان است. بسیاری از ورزشکاران حرفهای آن را مصرف میکنند، به خصوص افرادی که مشکلات مفصلی دارند. گلوکزامین توسط بدن برای ساخت مواد شیمیایی دیگری که تاندونها، رباطها، غضروفها و مایعی را که مفاصل را احاطه میکند، استفاده میشود. فواید آن شامل:
- کمک به آرتروز: گلوکزامین میتواند به تسریع فرآیند ترمیم و بهبود آرتروز که یک بیماری مفصلی است کمک کند.
- تقویت غضروف و مفاصل: این ماده میتواند فرآیند ترمیم و تقویت غضروف و مفاصل را تسهیل کرده و از فرسایش آنها جلوگیری کند.
- کمک به آرتریت روماتوئید: برخی تحقیقات نشان دادهاند که گلوکزامین ممکن است در کاهش علائم آرتریت روماتوئید موثر باشد.
- کاهش التهاب روده: برخی مطالعات نشان دادهاند که گلوکزامین ممکن است به کاهش التهابات روده کمک کند، اما نیاز به تحقیقات بیشتری نیز دارد.
- مراقبت از پوست: گلوکزامین میتواند در مرطوب کردن پوست کمک کرده و از لکههای تیره پوستی جلوگیری کند.
این فواید به ویژه برای ورزشکاران حرفهای و افرادی که با مشکلات مفصلی مواجه هستند، بسیار ارزشمند هستند. با این حال، قبل از مصرف گلوکزامین یا هر مکمل غذایی دیگر، مهم است که با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید.
گلوکزامین با چه دارویی هایی تداخل دارد؟
اگر با هر یک از داروهای زیر تحت درمان هستید، نباید از گلوکزامین استفاده کنید:
- وارفارین (کومادین): گلوکزامین ممکن است اثر رقیق کننده خون وارفارین (کومادین) را افزایش دهد و خطر کبودی یا خونریزی را افزایش دهد که میتواند باعث آسیبهایی جدی شود.
- داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs): اگر برای تسکین درد از NSAID استفاده میکنید، مصرف گلوکزامین ممکن است دوز NSAID های مورد نیاز را کاهش دهد. از آن جایی که NSAID ها میتوانند باعث خونریزی معده شوند، کاهش دوز توصیه میشود. قبل از مصرف گلوکزامین با پزشک خود مشورت کنید، زیرا ممکن است چندین ماه طول بکشد تا هر گونه بهبودی را تجربه کنید.
- داروهای کاهنده قند خون یا انسولین: گلوکزامین ممکن است دوز مورد نیاز برای داروهای کاهنده قند خون و انسولین را تغییر دهد. اگر از این داروها برای دیابت استفاده میکنید، قبل از مصرف گلوکزامین با پزشک خود مشورت کنید.
- داروهای سرطان مانند دوکسوروبیسین، اتوپوزید و تنیپوزید: گلوکزامین ممکن است با این داروها تداخل منفی داشته باشد. گلوکزامین ممکن است رشد سلولی را افزایش دهد، که اثری برخلاف تلاش درمانهای سرطان دارد.
موارد احتیاط در مصرف قرص گلوکزامین
قبل از مصرف قرص گلوکزامین باید به موارد زیر توجه کنید و با پزشک خود درباره آن مشورت کنید:
- دیابت: افراد مبتلا به دیابت باید حتی با مصرف بهترین مارک قرص گلوکزامین با پزشک خود صحبت کنند، زیرا گلوکزامین ممکن است بر سطح گلوکز خون تأثیر بگذارد و نیاز به تنظیم دوز داروهای دیابتی داشته باشد.
- بیماری قلبی: افراد با بیماریهای قلبی باید پیش از مصرف گلوکزامین با پزشک خود مشورت کنند، زیرا ممکن است بر عملکرد قلبی آنها تأثیر بگذارد.
- بیماری کلیوی و کبدی: افراد مبتلا به بیماری کلیوی یا کبدی باید در مصرف مکمل گلوکزامین احتیاط کنند زیرا ممکن است نیاز به تنظیم دوز گلوکزامین داشته باشند.
- مشکلات معده یا روده: افراد با مشکلات معده یا روده باید پیش از مصرف گلوکزامین با پزشک خود صحبت کنند، زیرا ممکن است عوارض جانبی مختلفی را در معده و روده داشته باشد.
- واکنش آلرژیک: افرادی که به کندرویتین، گلوکزامین، سولفونامیدها یا مواد دیگر حساسیت دارند، باید مصرف گلوکزامین را از پیش با پزشک خود مطرح کنند.
- بارداری و شیردهی: زنان باردار یا در دوره شیرده باید قبل از مصرف گلوکزامین با پزشک خود مشورت کرده و احتیاط کنند زیرا تأثیرات آن بر جنین یا نوزاد ممکن است نامعلوم باشد.
همچنین، هرگاه به پزشک یا دندانپزشک مراجعه میکنید، باید آنها را در جریان مصرف هرگونه مکمل غذایی از جمله گلوکزامین قرار دهید، زیرا ممکن است تأثیرات آن بر درمانها یا روند درمانی شما مداخله کند.
آیا میتوان گلوکزامین و امگا 3 را با هم مصرف کرد؟
امگا و روغن ها سرشار از اسیدهای چرب ضروری EPA و DHA است که بدن ما آنها را تولید می کند، اما متخصصان تغذیه معتقدند که تولید آنها در بدن همیشه کافی نیست. ترکیب گلوکزامین سولفات (1500 میلی گرم در روز) و اسیدهای چرب امگا 3 (444 میلی گرم روغن ماهی، که 200 میلی گرم آن اسیدهای چرب امگا-3 است) اثربخشی بیشتر و کاهش درد قابل توجهتری نسبت به مصرف گلوکزامین به تنهایی دارد.
نکات مهم مصرف قرص گلوکزامین
قرص گلوکزامین مکملی است که معمولاً برای سلامت مفاصل استفاده میشود. در حالی که بهترین زمان مصرف قرص گلوکزامین انعطافپذیر به نظر میرسد، مصرف آن با وعدههای غذایی عوارض جانبی جزئی مانند حالت تهوع را کاهش میدهد. خواص کلیدی گلوکزامین شامل پتانسیل آن برای حمایت از سلامت غضروف و روانکاری مفاصل است. با این حال ممکن است به آرتریت روماتوئید کمک کند، التهاب روده را تسکین دهد و پوست را آبرسانی کند و لکههای تیره را از بین ببرد.
عوارض جانبی احتمالی آن شامل مواردی مانند ناراحتی معده و اسهال میشود قبل از شروع مصرف گلوکزامین، مشورت با پزشک، به ویژه برای کسانی که شرایط سلامت خاصی دارند یا باردار/شیرده هستند، توصیه میشود. برای تهیه این مکمل و سایر مکملها میتوانید به سایت پژمان مکمل مراجعه کنید.
سلام مشکل دیسک ستون فقرات ورگ سیاتیک وبعضی وقتا غذای تند بخورم معده درد دارم وهروز بیخوابی ودرد زیاد میخواستم ببینم کپسول گلو کزامین خوب هست اگرهست مارکش چه باشد وروزی چند عدد استفاده کنم
سلام وقت بخیر. در صورت نیاز به مشاوره می توانید با مشاوران ایرانیان دارو تماس بگیرید. بهترین قرص گلوکزامین نیچر بایوتیکس است.