مجله سلامتی

با عوارض گینر و موارد منع مصرف آن آشنا شوید!

عوارض گینر

گینر! نام معروفی در میان ورزشکاران حرفه‎‌ای است. همه از تاثیر بسزای گینر صحبت می‌کنند. چه کسانی که در حد آرنولد شوارتزنگر به تمرینات سخت مشغولند و چه کسانی که مانند عباس آقا _بقال سر کوچه ما_  هفته‌ای یکبار به سرایدار باشگاه محل سر می‌زنند.

مکمل‌های قوی همچون قوتویی هستند که مادر بزرگ برای نوه‌هایش درست می‌کند. ولی اگر کودکان شر و شیطان، در خوردن آن زیاده روی کنند ممکن است مانند هر چیز مفید دیگر، خوی وحشی‌گری خود را نشان دهد و شود آن چیز که نباید. گینر نیز کم از قوتو ندارد. این مکمل پر حاشیه در کنار تمام خوبی‌ها، دارای عوارض، ضررها و چیزهای بد دیگر است که در ادامه برایتان می‌گویم. پس با ما در بررسی رخ دیگری از گینر همراه باشید.

عوارض گینر چیست؟

گینر چیست؟ همانطور که در مقدمه نیز اشاره شد؛ گینر یک مکمل بسیار قوی است که سرشار از مواد انرژی‌زا و مفید مانند پروتئین، کربوهیدرات، انواع اسید آمینه ضروری و غیر ضروری، مواد معدنی و دیگر ویتامین‌ها است. این ماده با توجه به حجم بالایی از مواد مفیدی که دارد، همیشه زیر ذره بین ورزشکاران و مربیان مختلف بوده. فرقی هم نمی‌کند که تازه کار باشی یا کهنه کار. نام گینر آشناتر از هر مکمل دیگری است.

این مکمل در دو نوع مختلف موجود است. گینر وزن و گینر حجم. گینر وزن با حجم بیشتری از کربوهیدرات، به کمک فرد می‌آید تا وزن گیری بهتری داشته باشد. در کنار گینر وزن، شاهد گینر حجم هستیم که هدف از استفاده از آن، عضله سازی و حجم دهی به عضلات است. این گینر حاوی پروتئین بیشتری است. معمولا این مکمل را افرادی مصرف می‌کنند که وزن پایین دارند یا به سختی وزن می‌گیرند.

اما ممکن است حجم بالای مواد مغذی در این مکمل غلط انداز باشد و اشخاص مختلف به مصرف آن تشویق شوند. معمولا ورزشکاران با توصیه‌های غلط افراد غیر متخصص و یا دیدن مواد تشکیل دهنده آن به خیال آنکه اگر این مکمل فایده نداشته باشد، ضرری هم ندارد؛ به مصرف آن روی می‌آورند. ولی غافل از آنکه مصرف نا به جا و غیر اصولی آن باعث شده در چند سال اخیر یکی از مکمل‌های پر ضرر، همین گینر باشد. در ادامه به بررسی جامع عواض گینر می‌پردازیم:

عوارض گینر فیک

عوارض گینر فیک

یکی از دلایلی که باعث می‌شود، افراد از عوارض گینر رنج ببرند، استفاده از گینرهای فیک است. اگر در هنگام خرید به تاریخ آن، و فروشنده معتبری که عرضه کننده گینر است توجه نکنید ممکن است برای شما عوارضی زیر را در پی داشته باشد:

آسیب به کلیه: به طور کلی و نه فقظ گینر فیک، هر مکملی با هشدار “خطر برای بیمارن کلیوی” روبرو است. چرا؟ همانطور که واضح و مبرهن است کلیه‌ها در بدن وظیفه دفع مواد زائد را دارند به خصوص آنکه اگر مکمل از نوع گینر حجم باشد و حاوی میزان بیشتری از پروتئین باشد. مصرف مکمل گینر تقلبی، با تاثیر سوء بر کلیه‌ها، باعث می‌شود که آنها نتوانند وظیفه خود را به خوبی انجام دهند. به همین خاطر کم کم مواد زائد در این اندام انباشته شده و باعث آسیب‌های مخرب و بعضا جبران ناپذیری به بدن می‌شود. از جمله این بیماری‌ها نارسایی کلیه است که درمانی به جز پیوند کلیه ندارد. در ادامه عارضه گینر فیک در کلیه‌ها با بیماری شایع سنگ کلیه مواجه هستیم. پس لطفا اگر قرار به استفاده از مکملی مانند گینر دارید، از کیفیت و تقلبی نبودن آن مطمئن شوید.

بروز سر درد: در گزارشاتی اعلام شده، که افراد بعد خوردن مکمل‌های همیشگی خود به شدت دچار سر درد می‌شوند. این افراد که بر خلاف روال همیشگی دچار این عارضه شده‌اند، هیچ وقت گمان نمی‌کردند که سردردشان به خاطر مکملی باشد که مصرف می‌کنند. بعد از بررسی‌های انجام شده، این نتیجه حاصل شد که مکمل آنها از نوع تقلبی بوده و سردرد نیز به همین خاطر است. این مکمل‌ها به دلیل آنکه در ترکیباتشان از مواد غیر مجاز و مضر استفاده می‌شود، در نهایت چنین عوارضی را از خود نشان می‌دهند.

از بین رفتن ظاهر عضلانی فرد: این عارضه شاید برای بدنسازان و ورزشکاران از هر عارضه دیگری بدتر باشد. درست در زمانی که مکمل مصرف می‌شود تا اندامی متناسب را رقم زند، با مصرف مکمل گینر فیک، ظاهر عضلانی بدن نیز به مرور از بین می‌رود.

خطر سکته: با مصرف مواد مضر و تقلبی در مکمل غیر استاندارد گینر، ضربان قلب بالا رفته و خطر سکته قلبی در پی آن زیاد خواهد شد. این اتفاق ناگوار در هنگام ورزش‌های سنگین و طولانی مدت با درصد زیاد احتمال دارد که رخ دهد.

افرایش وزن: یکی از رایج‌ترین مشکلاتی که معمولا مصرف کنندگان گینر با آن مواجه هستند، احتمال بالای افزایش وزن است. در اکثر گینر‌های تقلبی، برای افزایش خواص حجم دهی و بهتر کردن طعم و مزه آن، از میزان بالای شکر استفاد می‌کنند. برخی شرکت‌ها نیز برای کاهش حساسیت خریداران خود به نام شکر، روی بسته بندی از نام‌های مالتودکسترین و یا شربت ذرت استفاده می‌کنند. این نام‌ها چیزی جر فریب نیستند و در واقع همانند مکمل‌های قندی به حساب می‌آیند.

اکثر عوارض گفته شده برای عوارض گینر تاریخ گذشته نیز صدق می‌کند.  پس قبل از خرید حتما تاریخ انقضاء آن را مشاهده کنید.

عوارض گینر روی کبد

عوارض گینر روی کبد

از دیگر عوارض قابل توجه، اثر سوء روی کبد، این عضو حیاتی بدن، است. بیشترین علت آسیب‌زا بودن آن برای کبد نیز حجم بالای پروتئین در یک سروینگ مکمل گینر است. مصرف بیش از حد و خارج از رویه توصیه شده توسط پزشک، می‌تواند غلظت پروتئین را افزایش دهد و در نتیجه کبد را با مشکل تجزیه پروتئین مواجه کند. در نهایت نیز به کبد آسیب می‌رسد.  پس نکته اساسی برای جلوگیری از آسیب به کبد، استفاده به اندازه از مکمل گینر است تا میزان مواد مغذی به خصوص پروتئین را در حد معمول نگهداریم و از عوارض احتمالی دوری کنیم.

کاهش آب بدن: دهیدراسیون یا کم آبی در بدن از جمله مشکلات شایعی است که ما در برخورد با هر پودر مکمل داریم. اما به نظر می‌رسد این عارضه در هنگام مصرف نادرست از گینر بیشتر به چشم می‌خورد. اگر پودر را با میزان مناسبی از آب استفاده نکنید، باعث کاهش آب بدن و در ادامه افزایش اصطکاک میان اندام‌ها می‌شوید. این عارضه به علت میزام بالای کراتینی است که دارد. توجه کنید که این کم آبی بیشتر از همه بر روی کبد و کلیه‌ها اثر گذار است و در ادامه این دو اندام حیاتی بدن را با مشکل مواجه می‌کند.

در ادامه پاسخ به سوال عوارض گینر چیست؟ به شکل کوتاه به بعضی دیگر از این عوارض اشاره می‌کنیم:

مسائل گوارشی: به علت لاکتوز موجود در گینر در افرادی که عدم تحمل لاکتوز در آنها شناسایی شده، ممکن است مشکلاتی همچون نفخ، اسهال، یبوست و سوء هاضمه رخ دهد.

افزایش خطر ابتلا به دیابت

افزایش فشار خون

افزایش کلسترول ناسالم در بدن

عوارض گینر برای خانم‌ها: طبق آخرین بررسی‌ها، عوارض مکمل گینر در آقایان و خانم‌ها هیچ تفاوتی ندارد و احتمال بروز این علائم برای هر دو یکسان است.

تداخل گینر با مکمل‌های ورزشی و داروها

تداخل گینر با مکمل‌های ورزشی و داروها ممکن است تأثیرات منفی بر سلامت داشته باشد. به عنوان مثال مصرف همزمان گینر با برخی عناصر معدنی مثل روی، کلسیم و منیزیم ممکن است مشکلاتی ایجاد کند.

با این حال گزارشاتی بیشتری درباره تداخل دارویی گینر داده نشده.

نکته: قبل مصرف هر مکمل ورزشی به خصوص گینر با دکتر خود مشورت کرده و از عوارض آن مطلع شوید؛ به خصوص که اگر در حال مصرف قرص یا مکمل جداگانه‌ای هستید. لازم است تا بیماران کلیوی و کبدی این هشدار را جدی‌تر بگیرند و سلامتی خود را در خطر نیندازند.

عوارض گینر چیست

در صورت مواجه به عوارض گینر، چه کنیم؟

برخی از افراد نسبت به لاکتوز که قند شیر است حساس هستند. از طرفی در اکثر گینرها جهت انبوه سازی، از شیر استفاده می‌شود. این افراد برای جلوگیری از عوارض احتمالی بهتر است مکمل گینر را با مکمل‌هایی دیگری که بر پایه گیاهان همچون برنج، سویا، شاهدانه و نخود فرنگی هستند جایگزین کنند.

در ورزشکارانی که کبد آنها دچار اختلال در تجزیه پروتئین می‌شود توصیه آن است که حد اعتدال در مصرف گینر را رعایت کنند. همچنین میزان مناسبی از آب را به همراه گینر مصرف کنند.

در نهایت توصیه می‌شود که برای کاهش عوارض مکمل گینر در وعده‌های غذایی خود میزان بالایی از فیبر را قرار دهید.  غذاهای فیبری از جمله:

  • انواع میوه مانند گلابی، سیب و موز
  • سبزیجاتی همچون کلم، چغندر و گوجه
  • حبوباتی مانند نخود، لوبیا، عدس
  • غلاتی مانند جو دوسر و ذرت بو داده
  • مغزها و دانه‌ها مانند بادام پسته و گردو

سخن آخر

لب کلام در آخر بلاگ آن است که: سعی کردیم چشمان شما را در هنگام خرید مکمل گینر باز کنیم. این مکمل قوی و بسیار موثر در کنار تمام خاصیتی که دارد ممکن است عوارضی به همراه داشته باشد. در این متن به عوارض گینر تاریخ گذشته، عوارض گینر برای خانم‌ها، عوارض گینر روی کبد و عوارض گینر فیک پرداخته شد. در ادامه توصیه کردیم تا در کنار مصرف گینر مناسب، آب زیاد و فیبر کافی مصرف کنید. البته برای جلوگیری از تمام عوارض احتمالی به تاریخ آن، مواد تشکیل دهنده، کیفیت و نشان تایید و فروشنده معتبر آن توجه کنید. در پایان امیدواریم به طور درست و صحیح به مصرف این مکمل روی آورید.

5/5 - (1 امتیاز)

درباره پژمان جاهدان

پژمان جاهدان متولد 20 دی 1373 می باشد که دارای تحصیلات دانشگاهی با مدرک لیسانس تربیت بدنی است. وی با 20 سال سابقه درخشان در زمینه ورزش حرفه ای فعالیت دارد. آقای جاهدان از سال 96 فعالیت خود را در فروش مکمل شروع کرده و تخصص او در حوزه مکمل های ورزشی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *